Život se psy v obci..

Úvodní stránka Forum Diskusní fórum Obecná témata Život se psy v obci..

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3663
    Bc.Sylva Lanková
    Účastník

    Dobrý večer,
    ráda bych jak obecnímu úřadu, obecní policii, tak i přímo majitelům psů nabídla možnost konzultací či pomoci při řešení nápravy problémového chování u psů. Já sama jsem dlouholetou chovatelkou psů, mám bohaté zkušenosti a navíc jsem přímo obor ,,kynologie“ – tedy věda o psech – vystudovala na České zemědělské univerzitě s vyznamenáním a v inženýrském studiu se specializací na ,,Biologii a etologii psovitých šelem“ pokračuji nadále 🙂
    Sama vidím, jak mnozí majitelé své psy nezvládají a pouštějí je bezmyšlenkovitě na volno i uprostřed obytné čtvrti. Těch nedostatků v chování lidí a tedy i jejich psů pozoruji mnohem více.
    Budete-li mít zájem nějakou situaci řešit nebo prodiskutovat, neváhejte mne kontaktovat:
    Bc. Sylva Lanková
    sylva.lankova@email.cz
    Mob.: 775 – 196 228
    http://www.facebook.com/sylva.lankova

    #3921
    admin7468
    Člen

    Dobrý den,

    dovoluji si tímto apelovat na majitele psů v naší obci. Byla jsem včera v ulici Dlouhé a Spojovací trénovat chůzi na vodítku se štěňátky. Šokovalo mě, na kolik psích exkrementů jsem na travních prostorech podél ulice narazila! Byla jsem tím doslova konsternována! Je opravdu takový problém po svém pejskovi ,,hromádku“ uklidit? Uvědomte si, že ne každý člověk musí být nutně milovník psů a my pejskaři bychom toto měli respektovat! Upřímně – styděla jsem se včera za takové majitele psů! (těm slušným naopak děkuji). Já s sebou nosím sáčky vždy, vozím je i v autě, sama je nabídnu komukoli, u koho vidím, že jeho pes vykonal potřebu a majitel buď sáček zapomněl nebo to ,,prostě neřeší“ (v tom případě raději uklidím i po cizím psovi…) Nejen, že tímto přístupem ohrožujeme své psy navzájem jde-li o přenos gastrointestinálních a dalších infekcí či parazitóz, ale ohrožujeme i malé děti, které si na trávníku hrají, což považuji za nebezpečné a bezohledné! Rovněž si představte, jak iritující toto musí být pro obyvatele, kteří psa nemají a nemají k nim vztah, když to dokáže neskutečně rozčílit i mě jakožto chovatelku, která psy miluje! My pejskaři musíme být ohleduplní, chceme-li, aby nedocházelo k nepříjemnostem. Věřím, že každý z vás, koho se můj příspěvek týká, má svého pejska rád a zamyslí se nad tím. Jsem pevně přesvědčena, že nikdo z nás nechceme, aby ,,šlápnutí do exkrementu“ našich psích miláčků bylo pro někoho ,,spouštěčem“ takového zvráceného chování, že nám bude přes ploty házet otrávené návnady jako se tomu děje čím dál častěji v jiných městech a obcích. Proto vás všechny prosím – mějte při procházce sáček v kapse a buďte zodpovědní a ohleduplní vůči svému okolí.

    Děkuji vám za to!

    S pozdravem

    Ing. Sylva Lanková

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.