Dopravní opatření, ulice Hlavní

Úvodní stránka Forum Diskusní fórum Obecná témata Dopravní opatření, ulice Hlavní

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3669
    Radek Soběslavský
    Účastník

    Na žádost paní Machové zveřejňujeme její sdělení ze dne 4. srpna a reakci na něj:

    Paní Příšovská , upozorňuji na nebezpečnou dopravní průjezdnost ulicí Hlavní od kapličky směrem na Prahu a opačně.

    Provoz na tomto úseku se velmi navýšil a rychlost není tady kontrolovaná, jak tomu bylo v minulosti . To přináší velký problém ohledně bezpečnosti všech obyvatel, kteří se nastěhovali do ulice Pod Kapličkou a Východní stráň. Možnost přechodu ulice Hlavní do výše uvedených ulic je stále více problémová. Protože těžko se ohlídá rychlost aut, motocyklů a nákladních vozidel projíždějících velkou rychlostí v tomto úseku, žádám o řešení této situace např. vybudování přechodu pro chodce a zpomalovací pás u křížení ulic, aby byla zabezpečena ochrana obyvatel, kteří bydlí v této lokalitě.

    4.7.2016

    prosím o zveřejnění mého sdělení a odpovědi na něj na internetové stránky Předboje

    Machová Ivana
    Hlavní 149
    Předboj

    ODPOVĚĎ:

    Dobrý den paní Machová,
    děkujeme za upozornění, kterým se zabýváme a i nadále budeme zabývat.
    V brzké době budeme na základě odsouhlaseného povolení dopravním odborem MěÚ Brandýs nad Labem realizovat posunutí dopravního značení začátku a konce obce tak, že by řidiči měli snižovat a nebo dodržovat rychlost v obci již o cca 40 m oproti stávajícímu značení. Krom tohoto na konci ulice Hlavní směrem ke státní silnici č. I/9 dojde i k posunu ostatního stávajícího dopravního značení začátku a konce obce směrem do extravilánu a k obnovení nástřiku přechodů pro chodce na našich místních komunikacích.
    Dále jsme prostřednictvím Obecní policie Líbeznice podali žádost Dopravnímu inspektorátu o rozšíření povolení měřených úseků rychlosti v obci Předboj, neboť úsek, který zmiňujete ve svém dopise, dle vyjádření Obecní policie Líbeznice ani nikdy v minulosti (nevím, jak vzdálenou minulost máte na mysli) měřen nebyl.
    O eventuálním opatření vybudování přechodu pro chodce na chodník ulice Hlavní z ulice Pod Kapličkou jsme již uvažovali, rovněž o vybudování přechodu pro chodce na chodník ulice Kojetická (propojovací chodníček z Východní Stráně) a to právě z důvodu bezpečného přecházení chodců vstupujících na komunikaci z obytných zón. V současnosti zpracováváme odborný podklad pro žádost ke zbudování těchto přechodů.

    Pavla Příšovská
    Starostka obce

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.