Obecní policie v lednu: Zase ti psi

Nejčastějším lednovým prohřeškem byl nekontrolovaný pohyb psů. Kromě toho se první měsíc roku 2013 dá nazvat i měsícem odpadu.

Dopravních přestupků obecní strážníci v lednu naopak zaznamenali jen několik, dvojí překročení rychlosti, dvojí špatné parkování. Zato s volně pobíhajícími psy jako kdyby se roztrhl pytel. Několik majitelů tak buď dostalo rovnou pokutu, případně se dočkali domluvy, to když jim pes utekl poprvé. Asi nejzávažnější, i když naštěstí jen se škodou na majetku, byl střet automobilu, se psem v okolí skládky. Majitel byl nalezen a záležitost vyřešena, ale přesto opět apelujeme na všechny pejskaře: CHOVEJTE SE TAK, AŤ VAŠE ZVÍŘATA NEMOHOU NIKOHO OHROZIT ANI OMEZIT!
Druhým závažným nešvarem měsíce ledna je pak všudypřítomný nepořádek, vlastně spíš bordel. Ohořelý vrak neregistrovaného vozidla naštěstí po dohodě zlikvidoval jeden z předbojských podnikatelů (tímto děkujeme), ale špatně zabezpečený stavební materiál (U Prutníku), opět založenou skládku v severozápadním sektoru obce a další obecní policií zdokumentovaný odpad budeme muset odstranit sami. Přitom chytit někoho při činu je v těchto případech a v zimním počasí téměř nemožné.
Náladu ale trochu spravilo odcizené vozidlo nalezené v samém srdci obce, které snad již má jeho majitel zase doma.
-sob-