Ohlédnutí za Vánočním setkáním sousedské iniciativy Předkus

 

 Dne 18.12. 2022 se na sýpce v Yard Resortu konalo Vánoční setkání s rozmanitým programem.

Na své si přišly tvořivé duše, které si mohly pod vedením Předbojačky Kristýny Ulrychové uháčkovat vánoční ozdobu a podšálek. V kurzu se sešli účastníci všeho věku, začátečníci i pokročilí a v dobré náladě si předávali vlastní zkušenosti. Odezvy byly milé, a proto věříme, že v sousedském háčkování budeme pokračovat.

Další částí programu byla pohádka Divadla KAKÁ s názvem “Vánoční příběh”. Herečky Jana a Štěpánka vtáhly děti hned do čtyř vánočních mikropříběhů. Obratně komunikovaly s diváky a připomněly méně i více známé tradice. V průběhu zaznělo hned několik koled, které si mohli ostatní spolu s nimi zazpívat.

Třetí částí programu byl houslový koncert Jana Fišera, koncertního mistra České filharmonie. Zazněly skladby J. S. Bacha a J. Masseneta. Koncert se uskutečnil na malém jevišti dole u baru. Většina tak ocenila možnost dát si čaj, svařené víno nebo Prosecco a užít si ke krásné hudbě úžasný servis zaměstnanců a atmosféru vánočně vyzdobené sýpky v Yard Resortu.

Mezi divadlem a koncertem si děti mohly vyzvednout malý vánoční dárek. Několik dobrovolníků pro ně připravilo knížku s názvem “Vánoční nadělení Emanuela Dobroděje”. Poděkování patří Ondřeji Pechovi, který dodal do knížky několik ilustrací a Petrovi Hořejšímu, majiteli předbojské tiskárny, který knížky pro děti vytiskl.

Příběh sepsala Nikola Bartošová a tímto krátkým příběhem pro vás otvíráme paleontologickou outdoorovou hru „Z Národního muzea se ztratila vzácná předbojská ježovka“, kterou zahajujeme jak jinak než na Ježíška, protože co kdyby měla naše ježovka něco společného s Ježíškem?

Hra má pět stanovišť, na kterých děti plní drobné úkoly, ale především se dozvídají o paleontologické historii v obci Předboj a České republiky v období druhohor. Hru si ještě můžete stáhnout a doma vytisknout z facebookové stránky Předkusu

V závěru je třeba poděkovat obci Předboj, společnosti Yard Resort Service s.r.o. a dalším dobrovolníkům, díky kterým se mohla akce uskutečnit. Věříme, že to nebylo naposledy!

Všem přejeme příjemné prožití svátků vánočních.

Budeme se těšit na další setkání v novém roce 2023.

Nikola Bartošová

za sousedskou iniciativu Předkus