Obecní policie v prosinci: Téměř klidný závěr roku

Jen několik napomenutí za špatné parkování, upozornění na neoprávněný zábor veřejného prostranství a jeden vrak. A pak problematický baštěcký lom.
Větší pozornosti strážníků tentokrát neunikla lokalita vymezená ulicemi Dlouhou, Pod Hřištěm a U Prutníku. Faktem ale je, že někdy je tu problém prokličkovat mezi zaparkovanými automobily, které nezřídka stojí v trávnících a hlavně v protisměru. Přesto pokuty nepadaly, přestupky byly vyřešeny domluvou.

To bohužel nešlo v případě odstaveného vozidla jevícího známky vraku. Žádná SPZ ani výrobní číslo… uvidíme, jak se vlastník vyrovná s výzvou k odstranění.

Asi největší pozornost ale poutal až nebezpečný nepořádek v křižovatce u autobusové zastávky Předboj, rozcestí. A nepořádkem máme na mysli jednak nebývalý dopravní ruch způsobený nákladními vozidly přijíždějícími do lomu v baštěckém katastru, resp. z něho odjíždějícími, ale taky obrovský nepořádek, který (krom poškození vozovky a jejího okolí) těžká nákladní vozidla způsobují. Obecní policie tu byla několikrát, aby zakročila proti řidičům náklaďáků a/nebo přiměla provozovatele lomu k úklidu silnice, podněty k řešení situace chodily (a chodí) na všechny strany. Na mělnické silnici se pak objevily dopravní značky upozorňující na nebezpečí smyku na znečištěné vozovce, aktuálně to vypadá, že provozovatel lomu začal více spolupracovat a nejproblematičtější místa jsou uklizená. Uvidíme, jestli vše zlepší chystaná rekonstrukce křižovatky, jejíž přípravy se obec aktivně účastní.