Obecní policie v listopadu: Rušno na silnicích

V průběhu předposledního měsíce roku strážníci řešili především záležitosti spojené s řidiči a automobily. A přitom v tom tentokrát vlastně vůbec nehrálo roli špatné parkování.

Nejvíc bylo dopravních přestupků týkajících se překročení rychlosti. Dva skončily blokovou pokutou zaplacenou na místě, dva putovaly do přestupkového řízení, z toho ten poslední už docela stojí za zmínku – osoba za volantem sešlápla na Hlavní ulici plyn docela slušně – ručička tachometru se zastavila až na 76 km/h. Snad ji postih trochu přibrzdí.

Smůlu měl v polovině listopadu hledaný mladý muž, který nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody. Automobil s celkem třemi mladíky v ulici Ke Tvrzi zaujal hlídku obecní policie, která lustrací zjistila, že jeden z nich je v hledáčku republikové policie. Po provedené bezpečnostní prohlídce tak byl předán přivolané hlídce PČR.

A rovněž v ulici Ke Tvrzi bylo při hlídkové činnosti nalezeno odstavené vozidlo vykazující známky autovraku. Aktuálně je vyvěšena výzva k jeho odstranění.