Obecní policie v říjnu: Přistižení vandalové

Kromě nich byli odchyceni dva psi a lustrování dva domnělí zloději žebříku.

Prokopnutý plot a poškozený poutač našel hned v první říjnový den dopoledne restauratér na Hlavní ulici. Kupodivu taky všechny tři podnapilé kumpány z mokré čtvrti, kteří seděli na restaurační zahrádce a čekali na otevření. A protože zrovna jela okolo hlídka obecní policie, případu se ujala. Za pachatele byl nejprve označen jeden ze zmíněných tří podnapilců, který ovšem svoje vlastní přiznání odvolal hned poté, co se dozvěděl odhadovanou výši škody. Cca pět tisíc korun ho zřejmě zaskočilo. Strážníci provedli lustraci všech podezřelých, zdokumentovali místo činu a povolali hlídku republikové policie, která si věc převzala.

Dva psi prošli policejními záznamy, jeden skončil na krátkou dobu v líbeznickém policejním kotci. Obě majitelky byly poučeny a propuštěny i se svými miláčky tentokrát pouze s domluvou.

Zloději žebříku se nakonec ukázali pouze jako dva kluci, kteří si chtěli utrhnout jablka. A protože to bylo z cizího stromu a nakláněli se podezřele dlouho přes plot, došel majitel k závěru, že mu chtějí ukrást o jabloň opřený žebřík a zavolal policii. Vše skončilo opět domluvou.