Obecní policie v srpnu: Pozor na vloupání!

Hned na počátku měsíce bylo nejprve nahlášeno poškození plotu v Horňátecké, dodatečně pak ale oznamovatelka zjistila, že jí chybí kabelka s osobními věcmi, včetně platební karty, a taky ovladač od garáže. Záležitost tak byla předána oddělení republikové policie v Odoleně Vodě.
A co dalšího se stalo v srpnu?

V ulici Západní Stráň byl spatřen a pohotovou oznamovatelkou natočen had. Plaz ovšem na hlídku nečekal a zmizel. Strážníci však na záběrech identifikovali neškodného slepýše, takže mohli oznamovatelku uklidnit.

Zhruba v polovině měsíce byli v jedné ze zahrad na Hlavní ulici zadrženi ve spolupráci s republikovou policií dva muži, kteří tam rozhodně neměli co dělat. Skončili v poutech a byli předáni kriminální službě.

Mobilní telefon nalezený poctivým nálezcem na lavičce opět na Hlavní ulici, strávil v úschově u obecní policie dva dny, než si ho vyzvedl majitel.

A abych nezůstal nic dlužen těm, kterým chybí obvyklý odchyt psa, k jednomu skutečně došlo. Majitel dostal za opakovaný útěk svého zvířete dvoutisícovou pokutu.

Při měření rychlosti nebyl zjištěn přestupek. Těm, kteří by se chtěli měření zúčastnit a přesvědčit se o tom, jak probíhá a jak rychle se po obci řidiči pohybují, nabízí pan velitel strážníků Sedlák, ať mu zavolají nebo pošlou e-mail (724 112 124, obecnipolicie@libeznice.cz).

-sob-