Úspěšná sezóna 2011/2012 starších žáků

Už dva roky působí při Sokolu Předboj oddíl žáků. Jaká byla podle jeho vedoucího Zdeňka Švihela poslední sezóna? Čtěte dál…

Po úspěšném tažení starších žáků na podzim, kdy jsme skončili první s náskokem 4 bodů na druhé Klecany a pouze s jednou remízou a pěti obdrženými brankami za sedm utkání, přišla hned v úvodu jara těžká rána. Bohužel onemocněl náš kapitán a brankář – opora týmu Dominik Švihel – a bylo jasné, že bude chybět celé jaro. Hned první utkání s Jirnami jsme tedy řešili problém s brankářem a taky přišla hned první prohra, 1:2. Tři střely na branku… dva góly. Druhé utkání s Klíčany jsme otáčeli v posledních minutách a nakonec vydřeli výhru 3:2. Pak jsme porazili Sokol Veltěž 5:1, Slavoj Veleň 6:2. Poslední tři utkání na nás ale dolehlo, že jsme museli improvizovat v bráně… Sokol Měšice 0:3, Sokol Pacov 2:5 a poslední utkání, které jsme hráli vabank, jsme prohráli se Sokolem Klecany 1:9.
Nakonec jsme tedy skončili v okresním přeboru na 2. místě za Sokolem Klecany. Všichni jsme ale plně přesvědčeni, že kdyby chytal Dominik, soutěž bychom určitě vyhráli. Dostali jsme za jaro celkem 24 gólů a tolik by Dominik určitě nepustil. Určitě bychom vyhráli utkání s Jirnami a Pacovem a tím pádem bychom měli o 6 bodů více a jistě byli první. I tak ale musím klukům poděkovat za předváděné výkony. A kdyby mi někdo po loňské sezóně řekl, že skončíme na 2. místě, tak bych se mu vysmál. Takže chlapci, obrovský úspěch a díky!!!
Poprvé v letošním roce jsme také vyhlásili soutěž o nejlepší hráče na jednotlivých postech. Na soutěži se podíleli patroni Zdeněk Švihel – brankář, Honza Moravec – obránce, Petr Weiss – záložník a Dan Podracký – útočník. Nejlepším brankářem sezóny se stal Dominik Švihel (Pohár Zdeňka Švihela), nejlepším obráncem se stal Marek Kovalčík (Pohár Honzy Moravce), nejlepším záložníkem se stal Adam Doubek (Pohár Petra Weisse) a nejlepším útočníkem sezóny se stal Petr Tatíček (pohár Dana Podrackého). Gratulujeme všem!
Chuť jsme si nakonec spravili v rámci II. ročníku Skysoft Cupu. Velkou vzpruhou bylo, že konečně mohl nastoupit Dominik Švihel do brány a za celý turnaj jsme dostali pouze 2 branky. Ve skupině jsme postupně porazili Sokol Veltěž 1:0, Slavoj Veleň 2:1 a Sokol Klíčany 3:0. Tím jsme skupinu jasně vyhráli s 9 body a ve finále jsme se střetli se Slavojem Veleň. Utkání skončilo 1:1 a tím pádem jsme se podle reglementu soutěže stali vítězi turnaje, obhájili loňské vítězství a mohli jsme opět po roce zvednout nad hlavy nádherný pohár. Zároveň mohly nastat obrovské oslavy!!! Nejlepším střelcem turnaje se se 3 góly stal Michal Ilič a nejlepším brankářem turnaje s průměrem obdržené 0,5 branky na utkání se stal Dominik Švihel.
K dalšímu organizování turnaje Skysoft Cup v následujících letech bylo jednáno s hlavním sponzorem turnaje firmou Skysoft. Její zástupci chtějí, aby byl turnaj obsazen více mužstvy a to i ze zahraničí. Vyslovili požadavek, aby turnaj byl dvoudenní a hrál se ve dvou vesnicích (v současné době jednáme se Sokolem Obříství či Sokolem Klíčany, jestli by se nechtěli části turnaje zhostit). Přislíbili turnaji udělat větší mediální propagaci a přislíbili, že se pokusí sehnat nějaká družstva ze zahraničí. Samozřejmě to bude chtít větší podíl na organizaci turnaje i ze strany členů Sokola Předboj a sehnání dalších partnerů-sponzorů.
Závěrem bych chtěl všem našim klukům ještě jednou poděkovat za snahu a předvedené výkony v průběhu sezóny. Kluci, patří Vám DÍKY a myslím si, že Vaše výkony potěšily nejen Vaše fanoušky, ale samozřejmě taky rodiče.
Neodpustím si ještě jednu poznámku pod čarou. V průběhu sezóny došlo k několika nepříjemným událostem na hřišti, ať už v rámci tréninků kluků či jejich přidávaných trénincích i mimo tréninkové dny. Došlo k napadení člena našeho týmu, došlo několikrát k velmi vulgárním výpadům vůči klukům (a to nejen vůči starším žákům, poslední dobou i směrem k přípravce). Důvod? Ze strany některých návštěvníků restaurace Na hřišti prostý… Kluci si nemají co kopat ve vápně, jelikož se tím ničí trávník. Nesdílím jejich názor. Nicméně chtěl bych obě strany, a především dospělé, požádat o trochu slušnosti. A pokud mají pocit, že se jim život bortí pod rukama, tak aby si svoji zlost PROSÍM nevybíjeli na malých klucích. Jenom SRAB se za své životní či psychické problémy mstí DĚTEM.
Jak dále v mládežnickém fotbale Sokola Předboj? S rodiči a vedením Sokola Předboj bylo dohodnuto, že pro další sezónu 2012/2013 přihlásíme oficiálně mužstvo DOROSTU a MLADŠÍCH ŽÁKŮ. Ponecháme i tým STARŠÍ PŘÍPRAVKA, ale ten nebude hrát soutěž oficiálně, nýbrž dohodneme přátelská utkání a turnaje v průběhu sezóny.
Zdeněk Švihel
vedoucí mužstev mládeže
FC Sokol Předboj

Radost kluků z vítězství ve Skysoft Cupu ve fotografii