Obecní policie v dubnu: Nezvyklý nález

Jako obvykle, chtělo by se konstatovat, vybrali strážníci pokutu od majitele psa z ulice U Prutníku. Tentokrát byl odchycen ve Zvonkové. Tedy pes, pochopitelně.
A co dalšího se událo?

Do poloviny dubna byla země paralyzovaná vládními opatřeními, což se podepsalo na zdánlivém klidu. Na zdánlivém proto, že se nám tu rozšiřuje, bohužel, takový nešvar. A bránit se mu téměř nedá, protože je to nešvar noční, celoplošný, rychlý a relativně nenápadný. Přijet, vyškubat třeba kytky nebo čerstvě vysázené keře před ploty, případně odvézt tamtéž usazené kameny a zmizet. Zatím se nepodařilo nikoho chytit při činu ani vypátrat (což je téměř nemožné), ale krádeže jsou potvrzené z ulic Pod Kapličkou, Východní stráň a Západní stráň. Pochybuju, že by to dělal někdo přímo z Předboje, téměř se dá vyloučit, že by někdo poznal „svoje“ rostliny nebo kameny ve vedlejší vesnici, přesto, buďte pozorní. Několik aut už nám strážníci lustrovali, ale bezvýsledně.

Nezvyklým nálezem, který dal titulek tomuto článku, jsou míněna tři jízdní kola – TREK, PILOT STELS a AMULET. Nejspíš se jich někdo zbavil, protože nejsou hlášena jako odcizená a ani se po nich nikdo neptal. Pokud by kola chyběla někomu ze čtenářů nebo vašemu známému, ozvěte se. Jinak s nimi bude naloženo jako s tzv. věcí opuštěnou.

V podobném režimu se mohou ocitnout i vraky automobilů, což je další typický český nešvar. Naštěstí ani v jednom z dubnových případů nakonec policie „vraky“ neřeší. První auto (odstavené v ulici Pod Hřištěm) bylo jen porouchané a majitel ho během týdne, kdy ho tu různě postrkoval, několikrát spravoval, až se dílo nejspíš podařilo. Nebo majitel pochopil, že by si auto mohl příště opravovat na svojí zahradě? Druhý vůz (v ulici Zvonková) je pojízdný, ale nevyužívaný a zástupce majitele přislíbil jeho odvoz, jakmile to dovolí majitelův zdravotní stav, resp. ve lhůtě určené ve výzvě obecní policie. Snad svoje slovo dodrží.

Od května už by měl být režim hlídek „standardnější“, zaměří se krom jiného opět na kontroly rychlosti projíždějících vozidel.