Obecní policie: Mezi nejmenšími

Je dobře, že se strážníci nemusí pouze zabývat samými nepříjemnostmi. Oboustranně pozitivně tak byla hodnocena návštěva spojená s „přednáškou“ v naší mateřské školce.

Na sklonku dubna se tak nejmenší předbojští občánci dozvěděli spoustu zajímavých, ale mnohdy životně důležitých informací na téma dopravní bezpečnosti. Teď už vědí, jak mají správně chodi po chodníku i přecházet silnici nebo jak se mají chovat při jízdě na kole nebo s rodiči v automobilu. Vlastně je škoda, že se policejní práce nemůže soustředit především tímto směrem.
Jinak byl ale duben, alespoň z pohledu obecní polocie, celkem klidný. Rychlostní rekord drží řidič, jemuž bylo naměřeno „pouze“ o 17 km/h více na Hlavní ulici (za duben jinak celkem 3 přestupky) a bohužel je stále standardem parkovat na přechodu pro chodce a chodnících (celkem v dubnu 6 přestupků).
O ostatních neduzích, tj. množících se krádežích i vloupáních, a přeražených lípách jste již měli možnost přečíst si v předchozích příspěvcích a bohužel nemáme žádné nové zprávy, pachatelé zatím nebyli nalezeni.
-sob-