Obecní policie v říjnu: Měsíc automobilů

Na to, že po víc než polovinu měsíce platil opět nouzový stav, měli strážníci docela napilno.

Psa tentokrát odchytili jenom jednoho. Husky pobíhající po Hlavní ulici skončil v líbeznickém policejním kotci, kde si ho ještě téhož dne vyzvedla majitelka. Věc byla vyřešena domluvou.

Domluvou byly vyřešeny i přestupky týkající se parkování v obytné zóně ve Zvonkové ulici a špatně uzavřená restaurace Předbojanda v první den trvání nouzového stavu.

V podstatě všechny ostatní události se točily okolo automobilů.

Negativně skončila lustrace podezřelého vozidla i s jeho majitelem na polní cestě směrem do Panenských Břežan.

Snad každý, kdo jezdí po Hlavní ulici ven z obce směrem k mělnické silnici, si od října užil náklaďáky štosující se okolo křižovatky a nebo otáčející se v obci. Strážníci na základě oznámení veřejnosti i žádosti vedení obce  prováděli monitoring těchto vozidel, žádný přestupek, který by obecní policie mohla řešit, ale nebyl zjištěn. Zjištění strážníků ale byla využita alespoň při jednání vedení obce s vedením baštěckým. Pohyb vozidel totiž souvisel s činností v lomu, který spadá do katastru našich nejbližších sousedů. Následně proběhla komunikace s orgány kompetentními ke kontrole dění v lokalitě a aktuálně pohyb vozidel ustal. Snad tedy bude zase klid.

Z pohledu strážníků ale byla určitě zajímavá jejich asistence u dopravní nehody v křižovatce ulic Spojovací a Na Jaroši, kde se dokonce převrátila multikára. Hlídka ošetřila drobná zranění účastníků nehody, přivolala hasiče z Neratovic, neboť z multikáry unikaly provozní kapaliny, provedla orientační dechovou zkoušku obou řidičů a z místa nehody vykázala pracovníka odtahovky, který velmi rychle přispěchal na místo s nabídkou svých služeb. Následně strážníci celou věc předaly republikové policii.