Předbojský triatlon: Již potřetí

„Jsou to již 3 roky, co jsem přišel s myšlenkou uspořádat v Předboji významný sportovní podnik, který by tuto obec zviditelnil i v očích širší sportovní veřejnosti“, říká Předbojan Petr Laňka.

„Díky triatlonu a zejména nadšencům, které se podařilo dát během předchozích dvou ročníků dohromady, je tak obec Předboj vnímána jako místo, kde se hezky sportuje. Dokonce se nám dostalo ocenění – bylo nám nabídnuto zástupcem pražského triatlonového svazu, uspořádat v Předboji Krajské mistrovství Prahy v triatlonu,“ dodává Petr jako jeden  z pořadatelů z Bike service Klecany.

Krátce z historie
První ročník Předbojského triatlonu se konal za chladného počasí 18. 7. 2010. Zúčastnilo se ho celkem 82 závodníků včetně dětských a žákovských kategorií. Vítězi v hlavním závodě se stali Jaroslav Brynda a Jitka Šimáková.
Druhý ročník se konal v neděli 3. 7. 2011. Bohužel bylo opět nepříznivé počasí, ale i přesto se závodu zúčastnilo přes 80 odvážlivců. Znovu zvítězil Jaroslav Brynda.

Blížící se třetí ročník
Letos se závod uskuteční v neděli 17. 6. 2012 a stejně jako loni je zařazen do Série TRITOUR – seriálu triatlonů pro širokou veřejnost. Triatlon si tak může vyzkoušet opravdu každý.
Trať Předbojského triatlonu pro Hlavní závod má délku 0,75 km pro plavání, 28 km pro cyklistiku a 7 km v běžecké části. Kromě této klasické závodní tratě je připravena i zkrácená varianta Hobby (0,3-14-2,4), která umožní start i těm, kteří si na plnou závodní vzdálenost netroufají. Pro děti a mládež jsou připraveny tratě ještě kratší.
Zázemí celého závodu je situováno do prostor multifunkčního centra statku Yard Resort v Předboji, který se pro letošní rok stal i generálním partnerem závodu. Obec Předboj podpořila pořádání závodu finančně a 1. místostarosta obce pan Radek Soběslavský převzal záštitu nad dětskými závody.
Snahou pořadatelů je nabídnout závodníkům a návštěvníkům více než jen „pouhý“ závod. Celý den bude proto provázet několik doprovodných akcí. Těšit se lze na řadu prodejních stánků převážně se sportovním vybavením a oblečením. Díky spolupráci s českým výrobcem zmrzlin značky Prima budou moci malí i velcí návštěvníci zdarma ochutnat novinky z jeho sortimentu pro letošní sezonu. Celý den bude moderovat Jan Plachý a DJ Patrik Rokl.

Časový rozvrh závodu
Začínáme v 8 hodin ráno prezentací dětských závodníků, kteří startují, každý ve své kategorii, od 9.30 do 12.00 hod. Ve 13.00 hod. proběhne vyhlášení dětských závodů. Start Hlavního závodu je naplánován na 14.00 hod. a s odstupem 2 minut odstartují i závodníci Hobby kategorie. Vyhlášení odpoledních závodů a předání cen proběhne v 16.00 hod.
Veškeré informace najdete na webové stránce Předbojského triatlonu na adrese www.predbojskytriatlon.webnode.cz.

Přijďte si zasportovat, fandit závodníkům nebo jen tak nasát atmosféru závodů!

Petr Laňka