Volně pobíhající psi v obytné zóně-otevřený dopis

Úvodní stránka Forum Diskusní fórum Obecná témata Volně pobíhající psi v obytné zóně-otevřený dopis

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 15)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3645
    David Pšenička
    Účastník

    Vážená paní Starostsko,
    jak jsem již byl poučen v jiném příspěvku na foru predboj.cz panem místostarostou, psát na podatelnu a oslovit zastupitelstvo jsou 2 naprosto odlišné věci. Proto nyní píši jmenovitě Vám a veřím, že nedostanu odpověď dříve než za 3 měsíce, kdy se ze zákona se zastupitelstvo musí sejít. Již několikrát jsem vyháněl ze své zahrady psa bez pána v dohledu a tudíž bez vodítka. Už jsem vyháněl cizího psa i z kuchyně a dokonce v jiný den i z ložnice. Majitel psa nikde v dosahu a to i přesto, že pes měl obojek a známku. Při druhém setkání s cizím psem u sebe doma jsem již v dálce viděl majitele, ale ten když viděl, že psa vyháním ze své zahrady, tak se tvářil jakoby nic, že je vše v pořádku a v poklidu pokračoval ca 500m od nás svým tempem dále k rybníku.

    Dnes mi stejný pes zakousl kočku přímo před mým hlavním vchodem. Pokud budete chtít, můžete sama vysvětlit mým dětem, proč a jak se to stalo. Všichni víme, že tento problém je zde déle, ale zřejmě se čeká, až se něco stane. Na obecním webu jste schopni napsat 10 článků o tom, jak Vám někdo parkuje před obecním úřadem a jak hrozný je to přestupek, při kterém ve veselém rozmaru iniciujete pokuty, ale to, že v obci pejskaři venčí své přerostlé pejsky navolno, které nemají buď v dohledu nebo nejsou na zavolání schopni přiběhnout zpět (ani na 10. pokus), natož nejsou schopni ani zajistit účast vedle svého psa když se něco děje, to nikdo z Vás neřeší. Žádám Vás tímto veřejně, oslovte místní policii, aby se konečně přestala věnovat těm, kdo zaparkují na 5 minut před Vaším úřadem, a začnou se věnovat tomu, co je opravdovým nebezpečím.

    Tímto Vás upozorňuji (a dotčené majitele psů též), že využiji svého práva a pokud potkám jediného psa na své zahradě a ten nebude na vodítku a bude mě ohrožovat nebo jestli jen zavrčí pes bez vodítka na moje děti tamtéž nebo v těsném okolí, budu to brát jako útok na sebe nebo své děti a psa na místě odstřelím, abych zabránil útoku a dalšímu možnému (stále trvajícímu) nebezpečí. (Znalci zákona vědí o co jde.)

    Pejskaři, máte v okolí obce dost prostoru, kde můžete venčit své miláčky bez vodítka a pokud nejste schopni ovládnout svého psa nebo Váš pes nereaguje na Vaše povely v obytné zóně nebo na cizím pozemku, pak počítejte s následky.

    s přáním krásného večera

    David Pšenička

    #3646
    Radek Soběslavský
    Účastník

    Vážený pane Pšeničko,

    i moje dcera se loni stala obětí útoku „hravého štěněte“, vím tedy, co Vás k napsání otevřeného dopisu vede. Přesto s jeho obsahem naprosto nesouhlasím.

    O tom, co je a co není nebezpečné, se s Vámi přít nebudu. Je Vaše právo mít svůj a odlišný názor na cokoli. Důrazně ale odmítám, že by se obecní policie věnovala pouze některým typům protiprávního jednání a/nebo že bychom některá témata opomíjeli. Není to pravda a rád si s Vámi na to téma kdykoli popovídám.

    Děkuji Vám za upozornění, že se hodláte v mezích zákona bránit sám, zajisté to ocení i pejskaři. Je to Vaše právo a rozhodně Vám ho nehodlám brát. Přesto mi uniká smysl toho, proč jste na to upozornil zrovna starostku a místostarostu. Spíše bych čekal, že se obrátíte na policii. Váš podnět samozřejmě předám, ale osobně bych třeba v případě, že někde začne hořet, volal rovnou hasiče.

    Radek Soběslavský

    #3647
    jan
    Účastník

    Dobrý večer,

    též moje díte se stalo cílem útoku psa a naprosto Vás chápu a toto se stávat jednoduše nesmí. Při vzniku vlastního incidentu je to již věc majitele psa a napadeného.

    Nicméně jako obec můžeme provádět některá preventivní opatření – např. požádáme obecní policii, aby se na volně pobíhající psy zaměřila s větší intenzitou.

    Jan Pavelka

    #3648
    Radek Soběslavský
    Účastník

    K tématu dnes v Blesku tady.

    #3649
    David Pšenička
    Účastník

    Myslím, že téma blesku je úplně mimo téma výše. Připouštím, že výkaly nás také trápí, ale o ohrožení na životě to opravdu není. Spíše bych to věnoval k ochraně dětských hřišť před výkaly apod.

    #3650
    Radek Soběslavský
    Účastník

    K tématu to rozhodně je. Je to o nevychovanosti nejen majitelů psů. To mě musí něco nebo někdo ohrožovat na životě, abych se tím zabýval? Jinak to nestojí za řeč?

    #3651
    David Pšenička
    Účastník

    Nikdy jsem nenapsal, že to nestojí za řeč. Počkáme na opravdový výsledek „zabývání se“. Kdybych to na Policii později neohlásil sám, tak to nikdo z vás už dále neřešil, takže mám právo být skeptikem v tom, jak si poradíte dál. Informace, že i jinde je problém náš problém nevyřeší.

    #3652
    Radek Soběslavský
    Účastník

    Asi si stále nerozumíme. Pominu-li, že tohle je diskusní fórum, proto jsem si dovolil přidat příspěvek k diskusi, pořád nechápu, proč po nás chceš, abychom za Tebe nahlašovali problémy policii. Jak jsem už napsal, uvidíš-li požár, volej v první řadě hasiče, ne obecní úřad. Totéž platí, vidíš-li volně pobíhajícího psa. A skeptikem si buď dle libosti, nicméně nešiř tady nepravdy. Policii jsme samozřejmě vše nahlásili a víš to moc dobře.
    sob

    #3653
    David Pšenička
    Účastník

    Žádné nepravdy nešířím, co to plácáš? Chápu, že jako zastupitel musíš hrát určitou roli zastupitele, ale tohle mě fakt už nebaví. Jak jsem se dozvěděl sám od policie, pokud to nenahlásím já, nikdo to řešit nebude. Informaci, kterou jste asi zapomněli předat. Hodně štěstí při řešení výkalů. Napiš si ještě jeden příspěvek, ať máš poslední slovo. Já už reagovat nebudu, protože najít důvod proč něco nejde, je snažší než se postarat, aby něco klaplo.

    #3654
    Radek Soběslavský
    Účastník

    Obecní policie byla v kopii mailu, ve kterém jsem Ti poprvé odpovídal, ještě jsi mi za to děkoval. Mě to taky nebaví, ale bránit se lži musím. A Ty teď prostě lžeš.

    O zbytku Tvého sdělení už tedy debatovat nebudu, poslední slovo za každou cenu mít fakt nemusím.

    sob

    #3655
    David Pšenička
    Účastník

    No comment, lepší než Babiš.

    #3659
    David Pšenička
    Účastník

    Děkujeme Obecní policii za aktivní přístup i majitelům dotčeného psa za vysvětlení. Vše se vyřídilo jak nejlépe bylo možné v dané situaci. Snad se z toho poučí i ostatní.

    #3661
    Bc.Sylva Lanková
    Účastník

    Dobrý večer,
    ráda bych jak obecnímu úřadu, obecní policii, tak i přímo majitelům psů nabídla možnost konzultací či pomoci při řešení nápravy problémového chování u psů. Jelikož já sama jsem dlouholetou chovatelkou psů, mám bohaté zkušenosti a navíc jsem přímo obor ,,kynologie“ – tedy věda o psech – vystudovala na České zemědělské univerzitě s vyznamenáním a v inženýrském studiu se specializací na ,,Biologii a etologii psovitých šelem“ pokračuji nadále 🙂
    Sama vidím, jak mnozí majitelé své psy nezvládají a pouštějí je bezmyšlenkovitě na volno i uprostřed obytné čtvrti. Těch nedostatků v chování lidí a tedy i jejich psů pozoruji mnohem více.
    Budete-li mít zájem nějakou situaci řešit nebo prodiskutovat, neváhejte mne kontaktovat:
    Bc. Sylva Lanková
    sylva.lankova@email.cz
    Mob.: 775 – 196 228
    https://www.facebook.com/sylva.lankova

    #3664
    Radek Soběslavský
    Účastník

    Hezký den,
    díky za nabídku, pevně doufám, že se Vám nějaký ten pejskař ozve. Myslím, že bychom mohli nabídnout např. zasedací místnost úřadu pro nějaký seminář/workshop, pokud byste jej chtěla uspořádat.
    Radek Soběslavský

    #3665
    Bc.Sylva Lanková
    Účastník

    Dobrý večer,
    uvidíme, záleží na lidech a na tom, jaký mají vztah ke svému pejskovi a také ke svému okolí.
    Děkuji za nabídku možnosti využití zasedací místnosti, určitě ráda v budoucnu využiji. Nyní mi většinu času zabírá studium, ale v květnu 2017 snad bude úspěšně hotovo a já budu mít více času na nějaké větší projekty a semináře 🙂
    Do té doby jsem určitě k dispozici pro jakékoli konzultace apod.
    S pozdravem
    Sylva Lanková 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 15)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.