Obecní policie v březnu a dubnu: Nouzový stav

Po převážnou část prvních dvou jarních měsíců trval v České republice nouzový stav. To samozřejmě poznamenalo i práci našich strážníků, protože se například výrazně snížil automobilový provoz.

Můžeme ale zase hned úvodem poděkovat za pomoc, kterou strážníci poskytovali mimo jejich obvyklou činnost (nákupy seniorům a osamělým osobám).

Hned na začátku března se ale v ulici V Dolině odehrál zajímavý případ. Na zahradu oznamovatelky vběhl (ne poprvé) cizí pes. Hlídka zvíře zajistila a našla i majitele. Ten sdělil, že psa nezvládá, byl ochoten uhradit odchycení psa, resp. jeho umístění do policejního kotce, ale zároveň projevil zájem se psa zbavit. Zvíře tak se souhlasem majitele skončilo v útulku v Kralupech nad Vltavou.

Další psí incident se odehrál hluboko v době korony. Koncem dubna byl pošesté (!) za poslední rok řešen stejný pes, který se vydává na nepovolené výlety po okolí z jednoho z pozemků v ulici U Prutníku. Bohužel, jeho majitel stále řádně nezabezpečil svůj pozemek, tentokrát navíc odmítl uhradit pokutu. Celou věc tak dořeší přestupková komise, které byla postoupena. Zvláštní přístup. Snad pomůže přestupkové řízení a majitel se začne chovat zodpovědně.

Obecní úřad na základě upozornění a dokumentace obecní policie řešil neoprávněné zábory veřejného prostranství. Opět připomínáme: veřejné prostranství lze využít třeba ke složení stavebního materiálu, platí ale podmínky stanovené příslušnou předbojskou vyhláškou.

Závěrem připomínáme, že od středy 20. května jsou obnoveny středeční úřední hodiny (17-18 hod.) obecní policie v zasedačce obecního úřadu.

-sob-