Obecní policie v březnu: Klidný nástup jara

V prvním jarním měsíci se nestalo, samozřejmě naštěstí, nic dramatického ani neobvyklého, jen samé obyčejnosti. Snad na jedinou výjimku – neoprávněný vstup na cizí nemovitost, resp. do cizí nemovitosti.

A tímto přestupkem taky začneme, protože z něho plyne jedno ponaučení. I když je nemovitost zjevně neobývaná a třeba není ideálně zabezpečená, pořád někomu patří. A pokud ji navštíví někdo, kdo v ní nemá co dělat, a je přistižen, celkem po právu dostane pokutu. Soukromé vlastnictví je totiž třeba ctít. Kromě toho nikdy nevíme, jestli nás v neobydleném domě nemůže potkat nějaká nehoda. Strašidlo tam asi nepotkáme, ale propadnout se na starém dřevěném schodišti můžeme. Takže radíme do starých domů, ale i na cizí zahrady nelézt.

Rychlostní rekord měsíce března drží žena a dosáhla ho na Velkoveské. Zajímavé je, že jiná aspirantka na březnové vítězství byla změřena ve stejném místě jen o 4 minuty dříve. Asi jaro, měření totiž proběhlo 21. března. A rychlost? Slušná, protože 79 km/h už je poměrně dost. Snad si to slečna nebo paní bude za 1000 korun pamatovat.

Žádného psa tentokrát strážníci chytat nemuseli, do jedné ze zahrad na Západní Stráni nakráčel sám. Že měl odbočit na druhou stranu, netušil, takže ho hlídka převedla přes ulici a zavřela za ta správná vrátka.

Už tradičně obecní policie řešila špatné parkování, ať už v protisměru, na zeleni či tam, kde auto nemá co dělat. Dobrá zpráva je, že si řidiči-hříšníci nacházejí cestu na obecní úřad, kde úřaduje každou středu od 17 hodin i strážník a rád si Předbojáky popovídá nejen o přestupcích.

Mějte pěkné jaro!

-sob-