K čemu je na popelnici víko?

popelnice trideny 3 2019Nejen na otázku položenou v nadpisu najdete odpovědi v následujícím textu.

Opakování je matka moudrosti a stav okolo nádob na tříděný odpad i v nich je stále neutěšený. Proto si prosím přečtěte pár pravidel pro používání barevných kontejnerů. Napadne-li vás ještě nějaké, které bychom mohli přidat, napište mi.

Začneme odpovědí na otázku, k čemu je víko. Aby byla popelnice zavřená. Je dobře, když učíme děti správně třídit a zaměstnáme je pochůzkou k popelnicím. Příliš malé děti ale víko umí jen ootevřít. dokud nedosáhnou, doprovoďte je a pomozte jim. Jsme velmi větrná obec a těch pár dobrovolníků a obecní zaměstnanci, kteří jsou ochotni, resp. nuceni, neustále pobíhat po okolí a sbírat odpadky, to prostě „nedává“.

Odpad ukládejte (celým jeho objemem) dovnitř popelnic, venku je nejen nevzhledný, ale taky polétavý. Jsme velmi větrná obec a těch pár dobrovolníků a obecní zaměstnanci, kteří jsou ochotni, resp. nuceni, neustále pobíhat po okolí a sbírat odpadky, to prostě „nedává“.

Plastové láhve a papírové krabice sešlapujte, větší obaly rozřežte. Kontejnery nejsou nafukovací, zato v nich velmi často skladujeme obrovské množství vzduchu, jak je vidět na fotografiích. Těch pár „dobrovolníků“ a obecní zaměstnanci, kteří jsou ochotni, resp. nuceni, neustále zmenšovat objem odpadu, to prostě „nedává“.

Nevyvážejte do kontejnerů stavební odpad. Nepatří tam a bere místo pro ten, který tam naopak odkládán být má. Dohlédněte na to, ať stavební firmy, které jste si najali, likvidují odpad, jak mají.

Věřím, že apelovat na Předbojáky, aby v okolí barevných kontejnerů nenechávali staré skříně, židle, lampy, televize apod., nemusím, doufám, že to jsou „dárečky“ od přespolních. A jak mi kdysi řekl jeden milý pán, můžu být rád, že to nevozí do škarpy.

Za pochopení vám děkují vaši zastupitelé spolu se zaměstnanci obecního úřadu a pár „dobrovolníků“.

-sob-

popelnice_trideny_3_2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

popelnice_trideny_3_2019_2

 (foto: MIPO)