Obecní policie v listopadu: Zhrzený rekordman

Při pročítání policejní svodky za předchozí měsíc si vždycky říkám, jestli v ní bude něco nového, neobvyklého… Tentokrát, na rozdíl od jiných měsíců, nezklamala. I když, ruku na srdce, vlastně pořád o nic nejde. Protože se naštěstí zase nikomu nic nestalo. Ale jinak si můžeme půjčit názvy docela pěkných akčňáků: Třeba Rychlost. A Zachraňte Jacka Russella!

První zásah strážníci zaznamenali zkraje listopadu. Právě tehdy je do Horňátecké zavolal občan, který si všiml, že na jedné z parcel hoří bez dozoru oheň, který navíc dost kouří a zapáchá. Na místě strážníci zjistili, že tu pracovníci společnosti najaté majitelem pálí klestí, listí, prostě zahradní odpad. Háček byl, že si odskočili. Strážníci jim vysvětlili, že oheň není možné, zejména v aktuálním suchém počasí, nechat bez dozoru, vše zdokumentovali a po ujištění, že oheň už bude nadále pod kontrolou, místo opustili.

Ještě v první listopadové dekádě hlídka obecní policie při měření rychlosti projíždějících aut odchytila řidiče, který tu projížděl rychlostí dlouho nevídanou. Po Hlavní jel 83 km/h. A protože to byl člověk skromný a pokorný, svůj přestupek neuznal a seznámí se s přestupkovou komisí, kde to bude mít, doufejme, citelně dražší.

Volně pobíhající Jack Russell se připletl pod kola auta taky na Hlavní. Řidič jel ovšem pomalu, takže se mu podařilo včas zastavit, psíka naložil a zavolal obecní policii, která zvíře umístila do líbeznického kotce. Majitelka pak přispěla strážníkům do kasičky pěti stovečkami. Snad jí zbylo ještě pár dalších, aby pejskovi koupila vodítko.

Nejdramatičtější zápletku pak sliboval telefonát maminky ze Západní Stráně, která volala policii k zabouchnutým dveřím u domu. Uvnitř jí totiž zůstalo 11měsíční děcko. Než strážníci, kteří si na pomoc přivolali neratovické hasiče, dorazili, podařilo se mamince sehnat u souseda uložené náhradní klíče.

Závěrem připomínáme, že nastává zimní období a hrozí, že i v Předboji zasněží. Proto prosím důsledně uklízejte svoje plechové miláčky do garáží nebo alespoň za plot svých pozemků, aby mohla projíždět technika zajišťující zimní údržbu. A jezděte ohleduplně, pamatujte, že právě teď to začíná nejen studit, ale taky klouzat!

-sob-