Obecní policie v srpnu: Nebezpečný nález

Srpen proběhl poklidně, trochu vzrušení přinesl jen ne zcela obvyklý nález, který byl navíc potenciálně nebezpečný. A tradičně se špatně parkovalo a jednou prokazatelně rychle jelo.

46 kusů nábojů 9 mm v poměrně pokročilém stádiu rozkladu, tedy notně prorezivělých, našel ne svém pozemku při úklidu majitel nemovitosti v ulici U Rybníčka. Postupoval však zcela správně, věc oznámil na tísňovou linku, republiková policie požádala o součinnost obecní strážníky, ti pak na místě náboje zajistili a posléze je předali právě hlídce PČR.

Špatné parkování strážníci prověřovali na Západní Stráni, Na Vršku a Pod Kapličkou. V posledně jmenované lokalitě na základě oznámení. Ani jeden případ ale nedosáhl takové intenzity, aby musel být pokutován.

K překročení rychlosti došlo na Hlavní ulici, řidič jel rychlostí 58 km/h, což už hlídka ohodnotila finančním postihem, byť relativně nízkým.

Perlička na závěr je nahlášení hádky v uličce před obchodem, resp. obecním úřadem. Strážníci ovšem na místě zjistili, že tu jen dva cizí státní příslušníci poněkud nahlas vyjednávají o prodeji mobilního telefonu.

-sob-