Obecní policie v červenci: Tentokrát i o černém skládkování a tipaři

S drobným zpožděním způsobeným dovolenými se podíváme, čím se zabývali naši strážníci v prvním prázdninovém měsíci. Jako vždy je to alespoň jeden volně pobíhající pes, auto zaparkované na chodníku a auto zaparkované v trávě. K obvyklým prohřeškům nám ale tentokrát bohužel přibyl další: černé skládky. A pozor, opět se nám tu patrně rozhlížel tipař.

Odchyt psů se tentokrát týkal jednoho pinče, který skončil v kotci v Bašti, odkud si jej majitelka vyzvedla ještě téhož dne spolu s domluvou, a jednoho huskyho, jehož majitel to už ovšem měl za „pětikilo“, protože jako pejskař selhal opakovaně.

Pokud se týká špatného parkování, je asi zbytečné vysvětlovat, co dělají řidiči nesprávně. Snad jen soupis lokalit: 3x U Prutníku, 2x Východní Stráň, Hlavní, Krátká. Alespoň se ale opět přimlouvám: neparkujte, prosím, mimo vozovku ve vegetaci a vynechejte rovněž chodníky, kde nepřekážíte jen dospělým chodcům, ale taky dětem, mnohdy na různých odrážedlech a jiných vozítkách, jejichž pohyb po asfaltu je velmi nežádoucí.

Minimálně ve dvou případech došlo v červenci k neoprávněnému odložení odpadu, jak se eufemisticky nazývá bohapusté černé skládkování. V jednom případě se v ulici Na Jaroši objevily pytle s biologickým odpadem, v tom druhém u rybníka cca 12 pytlů se stavebním odpadem. Zjistit bývalého vlastníka je v těchto případech takřka nemožné, i když je někdy zjevný. Bohužel, chytit někoho za ruku je takřka nemožné. A tak budeme všichni doplácet na neukázněnost některých z nás. Jen doufám, že znečišťovateli v těchto dvou případech nebyli Předbojáci.

Suzuki Swift oranžové barvy s bílou střechou a jeho řidič ve věku cca 40-50 let, to je popis, který byl schopen dát dohromady očitý svědek neoprávněného vniknutí na svůj pozemek. Parcela je sice neoplocená, ale muž s baterkou, který přijel i narychlo odjel se zhasnutými světly a obhlížel domněle prázdný dům, to s pravděpodobností hraničící s jistotou nebyl nikdo s čistými úmyslu. Popis byl předán a republikové policii a strážníci jsou bdělí. Vy bděte taky.

Dobrý vstup do nového školního roku.

-sob-