Obecní policie v květnu: I strážník je jenom člověk

Dopravní nehoda, naštěstí bez zranění a s nevelkou hmotnou škodou na vozidlech, byla největší květnovou událostí zaznamenanou obecní policií.

 
Ke své smůle ji způsobil právě strážník. Při otáčení v ulici Na Jaroši a v pravé poledne, navíc v neděli. Ke zranění, což je asi nejdůležitější, nedošlo, a dechovou zkouškou přivolaná hlídka republikové policie nezjistila, že by viník nehody požil alkohol. Takže měl opravdu jen smolný den.

Při měření rychlosti v obci byl pokutován jeden hříšník, který jel o 16 km/h rychleji.

Na základě telefonátu bylo kontrolováno jedno podezřelé vozidlo u rybníka. Dva mladíci ve Fabii patrně důvěru nevzbudili. Ukázalo se ale, že jsou na místě pracovně a pouze čekají na kolegy. 

Zbytek pracovních aktivit našich strážníků se pak točil okolo nesprávného parkování. To lze jako obvykle rozdělit do více kategorií. Stání na chodníku, v protisměru, na veřejné zeleni. A v obytných zónách. Pokuty tentokrát ze strany strážníků nepadaly, pouze domluvy. Ale opět apelujeme na všechny řidiče. Zajíždějte na svoje pozemky. Nestůjte v trávě a neblokujte chodníky, kde samozřejmě nemáte co dělat. Děkujme za pochopení.

-sob-