Obecní policie v únoru: Mrtvola v poli

Ne, opravdu se nechceme proměnit v bulvár, titulek nemá vyvolat nějakou senzaci. V poli v katastru obce byla skutečně nalezena mrtvola. A chybět nebude ani zmínka o uprchlém psovi a špatném parkování.

Nepříjemný zážitek potkal oznamovatele v půlce února, když těsně po poledni spatřil v poli mrtvého muže. Hlídka obecní policie byla nejblíž, proto ji operační důstojník požádal o zajištění místa nálezu. Strážníci tedy lokalitu zajistili proti vstupu cizích osob a vyčkali příjezdu hlídky republikové policie, která si věc převzala. Můžeme být klidní alespoň do té míry, že se nemělo jednat o násilný trestný čin.

V ulici U Kůlen byla v druhé polovině února odchycena fenka bez čipu i známky. Strávila nějakou dobu v kotci obecní policie v Líbeznicích, poté si ji vyzvedla majitelka. Proč po obci stále volně pobíhají psi? Je celkem bezpředmětné, jaké jsou rasy, pohlaví, stáří a velikosti. Pro maminky s kočárkem a často dalším děckem po boku je nepříjemné setkání s jakýmkoliv zvířetem. Opět tedy připomínáme: dávejte si na svoje zvířecí miláčky pozor, někdo jiný je může považovat za potenciální ohrožení.

Rozbité sklo automobilu na návsi bylo další kauzou, kterou strážníci řešili. Automobil tam byl ale zaparkován celý den a jediné, co se snad podařilo prokázat, že ještě po poledni bylo nepoškozené. Nechce se věřit, že by ho někdo poškodil úmyslně, ale kámen mohl odlétnout od jakéhokoliv jiného vozidla. Lze tedy jedině doporučit parkování na bezpečnějších místech, ideálně na vlastních pozemcích. Tím se dostáváme k poslední, ale velmi frekventované problematice – špatnému parkování.

Spíš než stání v obytných zónách ale strážníky v únoru zaměstnávali řidiči stojící na chodnících. Bylo jich hned několik. Apelujeme na všechny řidiče: počítejte s tím, že na auta stojící na chodnících a v zeleni jsou vaši sousedé a kolemjdoucí velmi citliví.

-sob-