Obecní policie v lednu: Opět problémy s parkováním

Ačkoli byl leden jednoznačně ve znamení špatného parkování v obytných zónách, pokuty obecní strážníci udělili majitelce volně pobíhajícího psa a jednomu řidiči, který si to přes vesnici hasil sedmdesátkou.

Úvodem tentokrát nezbývá nic jiného než si opět postesknout, že mnozí z nás nejen odstavují svoje plechovoplastové miláčky v obytných zónách, ale ještě navíc tak činí doslova, jak je napadne. Stojí v protisměru, ale i na chodníku nebo v trávě. Zejména v tom posledním případě se vůbec nelze divit, že strážníci přistupují k finančnímu postihu. Jako každou zimu ale připomínáme, že v případě, že začne sněžit, znemožňují odstavená vozidla zimní údržbu. Už slyším, jak si říkáte: „Ale co, vždyť nesněží…“ No, máte pravdu. Ale až se situace změní, nebude vám neupravená vozovka po chuti. O tom, že zaparkovat na chodníku, není ohleduplné vůči chodcům, se asi dohadovat nemusíme.

Pokuta padla za překročení rychlosti na Hlavní ulici o 21 km/h, ale tenhle typ přestupku v Předboji kupodivu není největší problém.

Ten však určitě představují někteří majitelé psů. Panička, která dostala pokutu v lednu, přispívá obecní policii do rozpočtu nepravidelně, ale opakovaně. Její ričbek s trvalým pobytem Na Jaroši a odchycený tentokrát na Východní Stráni skončil na dva dny dokonce v útulku. Uvidíme, zda se nešvar volně pobíhajících psů s jarem opět rozšíří, resp. do jaké míry si letos pejskaři uvědomí, že vlastnit zvíře s sebou nese i značnou míru odpovědnosti vůči okolí.

Odklizení mrtvé kočky zařídili strážníci v ulici U Prutníku.

A to je tentokrát vše, těšte se na další shrnutí zase zhruba za měsíc.

-sob-