Trénování paměti

My, co jsme nechali mládí za zády a přehoupli se do seniorského věku, si často stěžujeme na různé neduhy, které nás trápí a které s sebou přináší vyšší věk. Nestárne však bohužel jenom naše tělo. Ani naše paměť už někdy neslouží, jak by měla. A tak jsme se rozhodli něco s tím dělat.

Pozvali jsme si odbornici v tomto oboru, paní Mgr. Radku Nevosadovou, certifikovanou trenérku paměti 2. stupně a současně ředitelku Centra volného času v Praze 9.
Ta pro nás připravila 10 lekcí trénování paměti. Přestože jsme na tuto akci upozornili všechny seniory v obci letáčkem, možnosti využít této příležitosti se chopila jen asi desítka žen, které se těchto setkání pravidelně zúčastňovaly. Jednotlivé lekce byly velmi dobře připraveny a paní lektorka byla velmi příjemná. V milé a přátelské atmosféře jsme měly možnost dozvědět se o různých technikách, které slouží k zapamatování potřebných údajů, a při domácích úkolech jsme si mohly zavzpomínat na školní léta.
Poděkování patří též Obenímu úřadu, pod jehož záštitou se akce uskutečnila a který uhradil náklady spojené s uspořádáním kurzu.
Jitka Paděrová