Obecní policie v září: V hlavní roli auta

Špatné parkování, překračování rychlosti, dopravní nehoda… Ale strážníci taky odstraňovali uhynulá zvířata nebo kontrolovali stav domu, v němž bylo hlášeno narušení zabezpečení. A bohužel asistovali i u dalšího úhynu ryb v Předbojském rybníku. To všechno se stalo v září.

Několik pokut a napomenutí strážníci udělili za stání v obytných zónách, konkrétně v Čenkovské a na Západní Stráni, „úspěšní“ byli i při měření překročení nejvyšší povolené rychlosti. Více než 50 km/h jelo několik řidičů, rekordman dosáhl rychlosti 73 km/h. Všechny případy byly zjištěny na Hlavní ulici, doufejme, že pokuty i zvýšený dozor nejen hříšníky přibrzdí.

Velká dopravní nehoda se odehrála v předbojském katastru na silnici I/9. Celkem čtyři řidiči bourali podle všeho jen proto, že se pátý (který odjel, aniž si patrně vůbec všiml, co způsobil) rozhodl otočit se právě na mělnické silnici. Řidičku fabie, která skončila na boku v příkopu vedle silnice, museli strážníci z jejího vozu vyprostit. Stěžovala si na poranění lýtka, takže byla předána do péče zdravotníků. Ostatním účastníkům nehody se nic nestalo, alkohol nebyl zjištěn u nikoho. Tentokrát to tedy odnesly „jen plechy“.

Domovní alarm přivedl hlídku obecní policie do Dlouhé ulice v noci na 12. září. Spustil se ve čtvrt na čtyři, což je přesně doba, kdy by nemuselo jít jen o planý poplach. Hlídka ale naštěstí žádné narušení objektu nezjistila, o čemž majitele obratem informovala. Nás těší i fakt, že i v tuto pozdní (nebo brzkou) hodinu byla hlídka na místě během několika minut.

Už poněkolikáté v průběhu letošního roku došlo v Předbojském rybníku k masivnímu úhynu ryb. Strážníci obecní policie se tentokrát účastnili monitorování situace a zajištění důkazů, protože na místě byli hned po rybářích nejrychleji.

-sob-