Obecní policie v srpnu: Opět ve znamení psů

Kromě řešení „psích případů“ se strážníci zabývali také automobilovým vrakem na obratišti autobusů, měřili rychlost a v neposlední řadě asistovali při uklidnění situace ohledně nevhodného chování těžce nemocného muže.

První pes (husky) vběhl na pozemek na Hlavní ulici, kde si jej hlídka obecní policie odchytila, aby sice dle jeho čipu zjistila majitele, ale přesto musela psa umístit do kotce v Líbeznicích, vzhledem k tomu, že telefonní číslo majitele bylo nedostupné. Strážníci se pokusili vlastníka zvířete kontaktovat prostřednictvím pražského psího útulku, úspěšní byli až díky národnímu registru majitelů zvířat. Pejskaře tahle anabáze stála blokovou pokutu ve výši 400,- Kč.
 
Druhého psího ztracence si jela hlídka vyzvednout na základě telefonického oznámení na fotbalové hřiště, kde byl zadržen a uvázán duchapřítomnou oznamovatelkou. Než však strážníci stačili přijet, psa si odvedl jeho majitel. Ušetřil si tak minimálně důraznou domluvu za špatný dozor nad svým labradorem.

K odklizení nepojízdného automobilu z návsi, resp. z prostoru těsně u manipulační zastávky autobusu, vyzvali strážníci jeho majitelku poté, co s ním už několik týdnů nepohnula z místa. Po vzájemné dohodě byl termín odklizení vozidla určen na konec srpna. Oceňujeme, že Ford skutečně zmizel.

Asi nejméně příjemný případ, protože jeho ústředním hrdinou byl těžce nemocný muž, strážníci pomáhali řešit na počátku poslední srpnové dekády. Pán s komplikovanou kombinovanou diagnózou se údajně ne poprvé dostal mimo dozor a způsobil lehké veřejné pozdvižení nevhodným chováním vůči ženám, s nimiž se setkal. Situace nakonec vyvrcholila odvozem muže do léčebny a jeho hospitalizací, k jejímuž urychlení přispěl i zmíněný incident. Ačkoli je umístění ve zdravotnickém zařízení veskrze nepříjemné, věříme, že napomůže jak ke stabilizaci sousedských vztahů, tak především ke zlepšení zdravotního stavu pacienta.

Pětisetkorunové blokové pokuty se dočkal řidič na Hlavní ulici za překročení rychlosti o 14 km/h.

Závěrem nezbývá než pochválit Předbojáky za to, si všímají svého okolí, i když se nakonec z jejich oznámení žádný případ nestane. To platí nejen pro výše uvedenou paní V, která uvázala na hřišti psa pohybujícího se bez majitele po obci, ale i pro neznámého volajícího, který si u rybníka všiml stojícího otevřeného vozidla bez řidiče (ten si patrně musel velmi rychle odskočit a ještě před příjezdem hlídky odjel), nebo paní K, jež se cítila být obtěžována dvěma údajnými obchodníky s elektřinou (kteří kupodivu na příjezd obecních strážníků nepočkali).

-sob-