Obecní policie v květnu: Hříšní řidiči

Minulý měsíc byl ve znamení pokut za překročení rychlosti, domluv za špatné parkování (i když i za něj padla poměrně citelná pokuta), ale konala se taky bezpečnostní akce pro děti z naší školky.

Návštěva strážníků ve školce, resp. následující měření rychlosti, kterého měli možnost se zúčastnit i naši nejmenší, měla jako vždy úspěch a my věříme, že si z takových akcí špunti odnesou do dalšího života užitečné informace a návyky.

Kdyby školku v Předboji navštěvovali dva řidiči, z nichž jeden překročil rychlost o celých 18 km/h, možná by mohli peníze, které byli nuceni zaplatit na pokutách, použít k příjemnějším účelům. Oba provinilci byli „odchyceni“ na Hlavní ulici.

Naopak špatného parkování se v květnu dopouštěli v Kojetické, Dlouhé, Nové a Spojovací. A dali si záležet. Řidič v Kojetické ulici obsadil se svým vozem chodník v celé jeho šíři. Ti ostatní pak v obytných zónách buď skutečně překáželi, nebo zde parkovali dlouhodobě. V kontrolách parkování tak bude policie pokračovat, neboť někteří z nás jsou nepoučitelní. Tolerance vůči návštěvám samozřejmě pokračuje, ale kličkování mezi auty rezidentů podporovat nechceme.

Jinak byl ale v Předboji v květnu klid. Doufejme, že nám vydrží.

-sob-