Obecní policie v únoru: Blíží se jaro

A jak se to pozná? Nejspíš podle toho, že někteří řidiči výrazně zrychlili. Snad je tedy přibrzdil nekompromisní postih ze strany našich strážníků. Co dalšího se v únoru událo? Čtěte uvnitř článku.

Nejprve ale doplňme informaci o překračování rychlosti na Hlavní. Byli přistiženi dva řidiči, první dostal pokutu za 65 a druhý za 71 km/h. Oba údaje jsou uvedeny po odečtení tolerance rychloměru.

V polovině měsíce pak strážníci pomáhali řidičce, která si prorazila kolo ve výtluku na Velkoveské. Stav silnic v Česku je bohužel obecně špatný a tak je třeba být vždy ostražitý. Kromě jiného proto, že v drtivé většině případů je proražení pneumatiky považováno za chybu řidiče. Hlídka tedy pomohla vyměnit kolo a navrch poskytla dobře míněnou radu o přizpůsobení jízdy stavu a povaze vozovky. 

Pod Hřištěm byly nalezeny dvě injekční stříkačky. I když nevypadaly použitě, strážníci je po nahlášení odborně zajistili a propátrali i nejbližší okolí. Další podobný materiál naštěstí nebyl nalezen.

Hlídka obecní policie si ovšem v únoru zajištění potenciálně nebezpečného odpadu ještě užila. V Zahradní ulici byla nalezena mrtvola ptáka, kterou strážníci na žádost ohlašovatele odklidili.

Určitě největší akcí ale bylo pátrání po pachateli, který založil požár dřeva jednoho z Předbojáků. Naštěstí se nestalo nic horšího, což možná pachatel zamýšlel, hasiči z Neratovic zasáhli včas a efektivně. Hlídka obecní policie pak spolu s hlídkou policie ČR a policejním psovodem se psem pátrala po okolí, nic ani nikoho podezřelého ale nenašli.

-sob-