Obecní policie v lednu: Zkrocený černý pasažér

Agresivní a vulgární cestující zaměstnal hlídku obecní policie hned v prvním lednovém týdnu, Jak ale sami strážníci uvedli v pravidelném hlášení o své činnosti, stačily jen jejich vypracované postavy, aby muž pochopil, že klást odpor nemá smysl. A jaká další dobrodružství čekala na strážníky v lednu? Čtěte dál.

Jedna událost by se za dobrodružnou označit dala, naštěstí měla šťastný konec. V druhé polovině ledna, kdy už byl zamrzlý rybník a lidé určitě nejen z Předboje tu trávili volné chvilky hraním hokeje i obyčejným bruslením, objevila hlídka asi 20 metrů od břehu hromádku oblečení. Nenašla sice nikde prolomený led, přesto raději propátrala rybník i nejbližší okolí. Po zhruba 15 minutách se strážníkům přihlásil 10letý chlapec, který z roztržitosti oblečení na ledě zapomněl, když s kamarády opouštěl kluziště.

„Nesnesitelný zápach“ policisté vyšetřovali na základě telefonické stížnosti koncem ledna, kdy byla ovšem na území ČT vyhlášena inverzní situace. Příčinou nepříjemného jevu tak nejspíš nebyl nikdo z Předbojáků, ale právě tzv. inverze, protože strážníci nikde v okolí nezjistili, že by někomu z komína stoupal hustý kouř tolik typický pro topení alternativními palivy, jakými jsou například rozřezané pneumatiky.

Pokutu pak obdržel řidič za stání v místě, kde je zákaz zastavení. Že se tak stalo na Hlavní u školky, asi nepřekvapí. Do obchodu nebo právě do školky je to z návsi opravdu daleko, takže zablokování příjezdové komunikace je jistě to nejlepší řešení.

Jinak byl ale leden klidný a jsme rádi, že můžeme být tentokrát struční.

Krásnou druhou půlku zimy!

-sob-