Obecní policie v prosinci: Odstřel poštovních schránek

Falešní popeláři a pravé petardy, prostě typický prosinec. Sražená srna a volně pobíhající pes na Hlavní ulici už tolik mezi typické prosincové jevy nepatří, i tyto dvě kauzy ale strážníci v Předboji v posledním měsíci loňského roku řešili.

Přehled začneme od psa odchyceného v centru obce. Tentokrát byl vrácen majiteli hned druhý den a výjimečně bez pokuty, jako důvod úniku z oploceného pozemku totiž majitel udal panický strach zvířete ze zábavní pyrotechniky.

Srna byla sražena ráno 14. prosince shodou okolností také na ulici Hlavní, odklizení zajistili strážníci prostřednictvím mysliveckého spolku. Naštěstí bylo zvíře jedinou obětí nehody.

O falešných popelářích jsme již informovali, zbývá jen doplnit, že do dnešního dne nebyl oznámen žádným Předbojákem vznik jakékoliv škody související s jejich výskytem. Zdá se tedy, že v Předboji jim pšenka nekvetla.

Za největší prosincový případ lze považovat pátrání po pachateli výbuchů dvou poštovních schránek. Vyšetřování, které obecní policie provedla, ukázalo, že se jednalo o záměrné ničení cizího majetku, otázkou pouze je, zda si pachatel vybral schránky. do nichž napěchoval rachejtle, náhodně, nebo měl „pifku“ na konkrétní sousedy. Potenciálního pachatele strážníci ztotožnili na základě několika svědectví a nahrávky z mobilu a případ předali obecnímu úřadu k dořešení, neboť vzhledem k výši způsobené škody se jedná o přestupek. Celou věc tak dostane na stůl přestupková komise v Brandýse nad Labem (Předboj má uzavřenou smlouvu o řešení přestupků právě s Brandýsem).

-sob-