Obecní policie v lednu: Rozmanitý začátek roku

Leden nebyl příliš bohatý na události, což je samozřejmě dobře. Strážníci ale řešili, s různou mírou úspěšnosti, rozmanité situace. Neukáznění řidiči byli tentokrát v menšině, horší to bylo s majiteli psů.

Měření rychlosti žádný přestupek neprokázalo, řidič s telefonem za jízdy v ruce ovšem strážníky zaujal a jeho přestupek byl jimi řádně vyřešen. Nesprávné parkování tentokrát hlídka řešila pouze jednou, řidička odstavila vozidlo v křižovatce. S ohledem na  okolnosti byl přestupek vyřešen domluvou, řidička byla zralá dáma na návštěvě u příbuzných.

Méně tolerance policisté projevili k volně pobíhajícímu psovi, kterého bohužel přistihli v ulici Ke Tvrzi hned dvakrát. Poprvé byl majiteli vrácen pouze s domluvou, podruhé už byl pes odchycen, odvezen do kotce v Líbeznicích a majiteli vydán až po očipování a zaplacení pokuty. Pes jiného majitele byl přistižen v cizí zahradě poté, co svému pánovi utekl. Tento incident vyřešili strážníci domluvou.

Hned prvního ledna obecní policie přijala hlášení o hluku způsobeném údajně partou výrostků házejících petardy na projíždějící auta v ulici Velkoveská. Ačkoli hlídka po příjezdu propátrala i okolí, nikoho už nenalezla.

Podobně dopadl i průzkum podivně vypadajícího přístřešku zbudovaného v lesíku u rybníka. „Stavitele“ policie nezastihla, přístřešek byl tedy preventivně zbourán bez jejich přítomnosti. K dnešnímu dni (16. 2.) je však jejich totožnost už známá a naštěstí se nejednalo o žádné nekalé živly, pouze o pár předbojských kluků.

-sob-