Obecní policie v prosinci: V hlavní roli auta

O mikulášském karambolu, při němž jen náhodou nedošlo k újmě na zdraví nebo životech, jsme už na webu zprávu měli. I ve všech ostatních případech řešených strážníky v prosinci ale hrála hlavní roli auta.

Těsně před vánočními svátky jsme informovali o podezřele vypadající „feldě“. Auto se obecní policii podařilo vypátrat a konec je tentokrát dobrý. Majitelkou vozu je paní z Veliké Vsi, která se v Předboji ničeho zlého nedopustila. Zajímavostí je, že při pátrání po tomto vozidle strážníci využili rovněž svoje „tajné“, tedy civilní, auto.

Z úředního záznamu o nehodě, k níž došlo 5. prosince ve večerních hodinách na Hlavní a při níž byl mimo jiné srovnán se zemí označník na nástupní autobusové zastávce, vyplývá ještě jedna informace, kterou jsme zatím nepublikovali. Řidič byl střízlivý. Jak by se asi na silnici choval, kdyby byl navíc posilněn nějakým tím pivem, snad ani nebudeme domýšlet.

Příjezdová cesta k mateřské škole vypadá skoro jako „placená parkovací zóna“. V prosinci opět přispěl jeden řidič strážníkům do pokladničky.

Největší prosincovou akcí bylo ale zadržení řidiče vozu Škoda Felicia na Hlavní ulici před restaurací U Svobodů v sobotu 12. prosince večer. Dotyčný byl totiž den předtím viděn v Baštěcké ulici, kde se pohyboval mimo veřejnou komunikaci. Shodou okolností jsem tou dobou jel kolem, takže mohu potvrdit několik blikajících policejních vozů, poměrně velké množství věcí, které byly vyneseny z podezřelého vozidla. Akci ovšem začala naše obecní policie, která řidiče zadržela, ztotožnila a po zjištění, že se jedná o několikrát soudně trestanou a aktuálně hledanou osobu, jej předala přivolané státní policii.

-sob-