Obecní policie v prosinci: Psí Tůmovka

Poměrně klidný byl závěr loňského roku. Alespoň podle oficiálního přehledu dodaného Obecní policií Líbeznice. Ovšem až na ty psy…

Strážníci totiž podnikli několik výjezdů na základě telefonických oznámení o pobíhajících psech. Přitom pouze v prvním ze tří nahlášených případů byli úspěšní a skutečně zajistili v Tůmovce pobíhajícího psa, kterého následně odvezli do policejního kotce v Líbeznicích. Psa odchytili již podruhé, tentokrát ale jeho majitele, aktuálně hospitalizovaného v psychiatrické léčebně, nenalezli, zvíře tak s domluvou předali jeho kamarádovi, který se mu o něho stará.

Dva následující výjezdy už byly plané, ale vždy byl výskyt volně pobíhajích psů hlášen v Tůmovce.

Kromě toho byl v prosinci zaznamenán jen jeden případ nesprávného parkování v obytné zóně (Východní Stráň) řešený také napomenutím.

A v samotném závěru roku strážníci řešili poškození nebytových prostor v ulici Ke Tvrzi. Vylomené dveře, posprejované stěny, nepořádek. Oznamovatel, majitel objektu, identifikoval možné pachatele, které na místě viděl. Všichni čtyři jsou Předbojáci, všichni mladiství, uvidíme, jak dopadne šetření (pokud vůbec nějak dopadne), které pokračovalo až v měsíci lednu. Může jít o klukovinu, ale taky o zárodek vandalismu.

-sob-