Obecní policie v říjnu: Zaměřeno na auta

Ale pozor, nikoli na rychlost! Uvnitř článku naleznete i odkaz na zprávu o integrovaném výcviku strážníků Obecní policie Líbeznice.

Rychlostní kontrolou v říjnu neprošla jediná řidička, která na Hlavní ulici dosáhla rychlosti více než 60 km/h. Byla taky jediná, které byla obecní policie nucena uložit pokutu. Přesto se i několik dalších akcí obecních strážníků točilo okolo aut. Kromě napomínání řidičů za špatné parkování (např. Východní Stráň) jsme tu měli hned dvojí lustraci podezřelých vozidel. Jedno stálo na vjezdu do pole před Předbojí, druhé v ulici Západní Stráň. Červený renault patřil majitelce z nedalekých Kojetic a půjčený ho měl její syn. Na poli naštěstí nepáchal žádnou trestnou činnost, jen auto nechal odstavené příliš dlouho do noci. Naopak starší fordku strážníci v Předboji už vůbec nenašli, zesílí ale hlídkovou činnost. I proto, že se v říjnu bohužel opět objevily pokusy o vloupání do vozidel před domy, a to i v okolí, podobné incidenty byly zaznamenány v Bašti i Líbeznicích.

Zadržení černého křížence labradora proběhlo v klidu, téhož dne pak byl pes vrácen majiteli do Tůmovky.

Za zmínku pak jistě stojí asistence obecní policie u požáru v Horňátecké ulici, kde od krbových kamen zahořely půdní prostory.

Závěrem přidávám slíbený odkaz na zprávu o společném říjnovém cvičení obecní policie a pohotovostní motorizované jednotky, které spolu s doplněným zdravotnickým vybavením posílilo sebevědomí strážníků a zvýšilo jejich profesionalitu.

-sob-