Obecní policie v červenci: Prázdninový neklid

Průběh prvního měsíce školního volna a dovolených vůbec nenasvědčoval tomu, že by měla nastat okurková sezona. Vážná nehoda v Tůmovce, neukáznění řidiči, vyloupené zahradní domky… to vše řešili naši strážníci.

O nepovedeném pokusu o krádež pohonných hmot už jsem psal tady. Zloděj po natankování nasedl do auta a vyrazil od stojanu tak rychle, jak jen to šlo. Při výjezdu na silnici I/9 ovšem zapomněl, že po ní jezdí jiná vozidla, která mu jen těžko dají přednost. Naštěstí skončil v nemocnici jen tento poberta. Strážníci ovšem museli regulovat dopravu v Tůmovce až do pozdních večerních hodin.

Na rychlý průjezd obcí tentokrát doplatili dva řidiči ve Velkoveské ulici. Oba jeli přes 60 km/h a oba nedobrovolně přispěli do pokladny obecní policie. Doufejme, že si to budou chvíli pamatovat. Podobně jako řidič, který svoje vozidlo zaparkoval v ulici vedoucí ke školce. Argument, že je to přece „jenom na chvilku“, nemůže obstát. Zákaz zastavení platí a zaparkovat jinde a těch pár kroků do obchodu dojít pěšky by snad mohl zvládnout každý.

Největší akce ale čekala strážníky v závěru měsíce, kdy se několik Předbojáků dočkalo nemilého překvapení – rozstříhaného plotu a v horším případě vykradeného zahradního domku. Zdá se ale, že zloději (podle množství odcizených věcí to vypadá minimálně na dva) vyklidili pole, resp. Předboj. V průběhu tří mimořádných nočních hlídek nebyla přistižena ani noha. Pochopitelně nás to těší, ale na druhou stranu si lze položit otázku, zda by nebylo lepší pachatele chytit, aby nemohli krást jinde, případně se do Předboje zase někdy vrátit?

-sob-