Obecní policie v květnu: Místní jezdí slušně

Žádný z řidičů, kteří byli minulý měsíc pokutování za rychlou jízdu po obci, odtud nepocházel, což nás jistě všechny těší. Rekordman – 77 km/h na Velkoveské – si snad navíc bude pamatovat citelnou pokutu.

Ostatní překračovali rychlost o cca 10 km/h.

Za špatné parkování padla po dlouhé době pokuta. Byla jediná a dostal ji jeden „parkovací recidivista“.

V závěru měsíce byla v obci, v ulici Zvonková, na základě telefonického oznámení hned několika všímavých občanů, kteří se právem necítili bezpečně, kontrolována a následně z Předboje vykázána osádka osobního automobilu Peugeot 405 šedé barvy. Lustrace všech 5 cestujících proběhla s negativním výsledkem, ale vzhledem k jejich pestré minulosti jim k setrvání v obci nepomohlo ani opakované předkládané živnostenské oprávnění.

Všem občanům i hlídce obecní policie lze za jejich všímavost jedině poděkovat.

Poděkování obecní policii tentokrát patří i za její účast na tradiční dopravní akci dua maminek La&La nazvané Bezpečně v naší obytné zóně. Tradiční byly bohužel i odpovědi na otázky, jakou rychlostí se v obytné zóně má jezdit (30-50 km/h), jeden z řidičů si dokonce myslel, že se nachází v zóně pěší…

Příště bude bohužel opět třeba více citrónů. Přesto má akce nepochybně smysl, protože za ty roky, co ji obě maminky pořádají, zpomalily s dětmi spoustu Předbojáků. A další určitě přidají.

-sob-