Obecní policie v listopadu: Ach, ty zóny…

Kromě „normalizace“, což je ovšem výraz, který má v Česku právem pejorativní nádech, strážníci ale vyšetřili i jeden úsměvný případ. Chcete vědět víc?

Nejprve opět k režimu obytných zón, i když jsme o nich již napsali i řekli dost. Opravdu se v nich nesmí parkovat a opravdu to není výmysl sloužící k buzeraci Předbojáků.

Zmíněný zákaz vyplývá ze silničního zákona a předbojské zastupitelstvo se s ním snažilo vypořádat již před 9 (!) lety. To stávající navázalo na tehdejší řešení a všichni zastupitelé se shodli, že když už ty zóny jednou máme, respektujme je. Předpoklady pro to jsou: hodně dětí, důraz na klidný a spokojený život, úzké komunikace, povinnost každého stavebníka zřídit si garáž/parkovací stání na vlastní parcele… Obecní policie tak zahájila kampaň, na jejímž konci by měly být obytné zóny, pokud možno, bez aut. V listopadu tak bylo za stěrače vozidel v zónách stojících umístěno několik desítek tzv. parkovaček. Pokuta ale nebyla uložena jedinému Předbojákovi, vše je řešeno dohodou, případně domluvou.

Hlídka obecní policie řešila také znečištění veřejné komunikace a „krádež“ mulčovací kůry. Oba případy shodou okolností v ulici Pod Hřištěm. Nutno je bohužel dodat, že silnice je stále plná zaschlého bahna a pán, který si odvážel v kolečku mulč, taky nebyl dopaden. Někdy se prostě dílo nepodaří, hledejte taky, kdo má na zahradě o kolečko (mulče) víc.

Naopak úsměvně skončil případ zakládání skládky v křižovatce Veliká Ves/Horňátky. Ukázalo se, že jde o přípravu moderního výtvarného díla za účelem jeho nafocení na výstavu, Pod dohledem strážníků tak byl instalován vrak motorového vozidla.

Závěrem ještě zmínka o měření rychlosti projíždějících vozidel. V listopadu proběhlo dvakrát, vždy s potěšujícím výsledkem, neboť k překročení rychlosti nedošlo.

-sob-