Obecní policie v září: Rychlá Velkoveská

Relativně klidné září narušily tentokrát především dopravní přestupky.

Konec léta využila obecní policie především k pochůzkové činnosti. Ke cti všech Předbojáků i návštěvníků obce budiž slouží fakt, že strážníci nemuseli nikoho ani napomínat. Nevídaný úkaz, co myslíte?

To naopak na poli měření rychlosti už to bylo zajímavější. Zejména ve Velkoveské ulici, kde někteří řidiči spíše závodí, než že by projížděli obcí, kde obě strany silnice lemují obytné zóny, a existuje tedy zvýšené nebezpečí, že by se mohlo nečekaně objevit třeba dítě na kole. Rekordmanovi tak bylo naměřeno 71 km/h. Ten ale svůj přestupek neuznal, a tak se jím bude zabývat odbor dopravy. To v těsném závěsu druhý nejrychlejší řidič měsíce září (70 km/h) se pochlapil a chybu uznal. Pravda, stálo ho to tisíc korun, ale svědomí ho určitě tíží míň než pochybného vítěze. Ani třetí v pořadí (62 km/h na Hlavní ulici) se s pokutou nechtěl smířit a zamíří na odbor dopravy.

Upřímně řečeno mi ale naměřené rychlosti nepřipadají tak nízké, abych  považoval měření za „buzeraci“, z níž bývají často strážníci obecní policie v různých městech obviňováni.

O profesionalitě těch našich ostatně svědčí i to, že méně závažné přestupky, případně přestupky nové, jako je například odstavení vozidla na konečné autobusu, řeší nejprve domluvou, případně pokutou ve výši téměř symbolické (zákaz zastavení u školky tak byl tentokrát za 200,- Kč).

-sob-