Obecní policie v srpnu: Problémy s alkoholem

Naštěstí je pochopitelně neměli strážníci, ale několik civilních osob. I v létě ale platí zákony, a proto se s nimi policisté museli vypořádat.

V jednom z řešených případů se nakonec ukázalo, že zmatený a špatně komunikující muž není podnapilý, i když se zrovna nachází v restauraci, ale trpí vážnou nemocí – cukrovkou. To si naštěstí hlídka obecní policie uvědomila a zavolala mu záchranku.

Další opilce, tentokrát skutečné, hlídka našla v ulici Ke Tvrzi. Oba byli mladiství a oba nadýchali okolo 1,5 promile. 15letá dívka i 13letý chlapec (!) byli předáni Polici ČR v Odolene Vodě a podle našich zpráv následně rodičům. Zadržení si budou jistě dobře pamatovat. Otázkou je, zda si tuto nepříjemnou zkušenost vezmou k srdci, nebo budou mít „kůl“ historku pro kámoše ze školy či z „fejsbůku“. Snad si vyberou první možnost.

Spíše v zábavnou historku se asi časem promění návštěva dvou společensky unavených v restauraci Na hřišti. Hlídka na ně byla povolána zejména proto, že nechtěli opustit lokál. I strážníkovi pak trvalo několik desítek minut, než jim jejich další pobyt v restauračním zařízení rozmluvil.

Na závěr pak, pro osvěžení paměti, dodáváme, že posekaná tráva ze zahrad zcela jistě nepatří nejen na vedlejší soukromé parcely, ale ani na pozemky obecní! Strážníci se na tento nešvar již zaměřili a věříme, že se podaří nějakého toho hříšníka přistihnout.

-sob-