Obecní policie v červenci: Ve znamení hlídek

Dovolenou si zřejmě nevybírají zloději, kteří se naopak snaží využít toho, že je mnoho domů v létě dočasně opuštěno. Mějte oči otevřené, zatím se ztratil jen stavební materiál, ale mohlo toho být víc.

Jak jsme již dříve informovali, má obecní policie od začátku prázdnin povoleno měření rychlosti vozidel v obci na více místech. Spolu se stabilizací její personální základny to jistě přinese další zklidnění dopravy v obci. Měření neprobíhá kvůli výběru pokut, ale proto, aby si řidiči uvědomili, že projíždějí místem, kde žijí lidé, že nejsou na autodromu.

S ohledem na zvýšený výskyt nevyjasněných událostí, mezi něž patří rozstříhaný plot, částečně rozebrané sloupy veřejného osvětlení, noční průjezd neosvětleného vozidla, byly také posíleny pěší i motorizované hlídky, zejména pak v místech, odkud byly hlášeny uvedené události (Západní Stráň, Krátká, Zvonková).

Pochvalu si zaslouží bleskové vypátrání vandala, který poškodil lavičku na dětském hřišti. Nutno ale pochválit nejen strážníky, ale taky všímavé Předbojáky, kteří pachatele stihli vyfotit.

A nebyl by to divný měsíc, kdyby nedošlo alespoň k jednomu „psímu“ incidentu? Tentokrát už to bylo U Rybníčka s citelnější pokutou 500 Kč. Nevyšlo by vodítko levněji?

-sob-