Obecní policie v červnu: Povodňová pomoc

Kromě jiného strážníci naší obecní policie pomáhali v červnu v Husinci. Nepochybně tím přispěli k tomu, že tam kromě povodní nevznikly další škody způsobené krádežemi či jen povodňovou turistikou.

Více si můžete přečíst v tomto článku.

Vedle toho se ale samozřejmě věnovali i svojí pravidelné činnosti. Našli na základě oznámení štěně a vrátili ho majiteli. V jiném případě nebyli úspěšní  při pátrání po jiném ztraceném pejskovi. Úspěšně vyřešili dvojí znečištění vozovky i vyvrácení patníku. Pomáhali s regulací dopravy jak při cyklistickém závodu, tak při již tradičním Předbojském triatlonu.

Jinak se ale v červnu (naštěstí) nic závažného nestalo. Skoro to vypadalo, jako kdyby už začaly prázdniny. Ty ovšem začaly nečekaně akčněji, o tom ale až příště.

Za zmínku ale určitě stojí, že od 1. července došlo konečně po několika marných pokusech ze strany obecní policie, jejího zřizovatele i ostatních zúčastněných obcí, vč. Předboje, k úpravě míst, v nichž má obecní policie možnost měřit rychlost projíždějících vozidel, a to jejich rozšířením. To se dotklo i naší obce. I nadále bude ale mít měření především preventivní, nikoli represivní charakter.

-sob-