Stvatomartinský lampiónový průvod

Vážení spoluobčané,

11. listopad je již tradičně dnem, kdy si připomínáme svatého Martina a jeho legendu, a společně s dětmi vyhlížíme, zda k nám už konečně přijede na bílém koni. Tento sváteční den se řada rodin schází k svatomartinské huse, příjemnému posezení a trávení času se svými nejbližšími. Naše obec, ve spolupráci s mateřskou školou, uspořádala, i přes nepřízeň počasí, tradiční setkání s rodiči a jejich dětmi.

I tentokrát, bylo cílem setkání, projít, s lampiónem v ruce, obec a hledat, kam se nám letos svatý Martin ukryl. Průvod, v čele s ředitelkou školky, paní Andreou Baránkovou, vyšel směrem k ulici Ke Tvrzi a pokračoval kolem Malého rybníku a dále až na Hlavní silnici, kde jsme konečně spatřili světlo, které vycházelo ze zahrady mateřské školy. Hledání bylo úspěšné. Svatý Martin nás přivítal a podělil se s námi o svůj příběh. Součástí programu bylo i drobné občerstvení. Děti se mohly zahřát teplým čajem a pochutnat si na svatomartinských rohlíčcích, lineckém cukroví nebo si dát oblíbený párek v rohlíku. Rodiče jsme pohostili svařeným vínem.

I přes nepříznivé počasí, které nás večerem provázelo, jsme si setkání se svatým Martinem užili, a to i přesto, že na bílém koni opět nedorazil. Dětem zářily nejen lampióny, ale i tvářičky a my věříme, že si od setkání odnesly příjemný zážitek.

Děkujeme všem, kteří se hledání svatého Martina zúčastnili!